Придністров’я просить надіслати більше російських "миротворців"

Окупаційна адміністрація Придністров'я попросила Росію збільшити кількість військових на території "республіки".

Невизнана "Придністровська молдавська республіка" закликає збільшити присутність російських військових на своїх підконтрольних територіях. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Керівник представництва псевдореспубліки Придністров’я у Росії Леонід Манаков просить відправити більше "миротворців" до регіону. За його словами такі дії нібито стали б фактором безпеки для невизнаної республіки від можливих провокацій з боку України, чи Молдови.

"Миротворці є основним фактором безпеки на Дністрі та головною перешкодою для гарячих голів, яких вистачає в Кишиневі та в Києві. Поки триває миротворча місія Росії, Молдова скована в будь-яких військових планах та приготувань проти Придністров'я", - говорить Манаков.

У 1995 році Російська Федерація знизила кількість військових на території незаконних утворень з шести до двох мотострілкових батальйонів, що становить 450 осіб.

"При цьому їхня штатна чисельність, встановлена документами комісії, дорівнює 3100 осіб", - говорить представник псевдореспубліки Придністров’я.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Молдові викликали російського посла через скандальні заяви Медведєва. Російський політик відреагував на чорні списки Молдови, які забороняють в'їзд до країни окремим політикам, зокрема і президенту РФ Володимиру Путіну. Медведєв сказав, що "такої країни більше не існує".

Також "Коментарі" писали про президентку Молдови Майю Санду, яка схвалила скасування молдовської мови та офіційно ввела поняття румунської мови в країні.