Головна Новини Світ Європа У Молдові викликали російського посла через скандальні заяви Медведєва
commentss НОВИНИ Всі новини

У Молдові викликали російського посла через скандальні заяви Медведєва

МЗС Молдови вимагають пояснень слів Медведєва, який сказав, що такої "країни такої вже нема".

28 квітня 2023, 17:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністерство закордонних справ Молдови викликало посла Російської Федерації Олега Васнецова через неприйнятні заяви з боку вищих російських посадовців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на видання "Європейська правда".

У Молдові викликали російського посла через скандальні заяви Медведєва

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитрій Медведєв. Фото з відкритих джерел

МЗС Молдови заявили, що не коментуватимуть скандальні заяви Медведєва, однак викликали посла РФ для пояснень.

"Міністерство закордонних справ та євроінтеграції не коментуватиме абсолютно неприйнятну мову заяв, які сьогодні зробили деякі російські посадовці, але ми наголошуємо, що посол Російської Федерації в Молдові Олег Васнецов буде викликаний до міністерства для надання пояснень щодо заяв на адресу нашої країни", – повідомили у МЗС Молдови.

Нагадаймо, що прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан повідомив про чорні списки для посадовців, які підтримують війну. Цим особам буде заборонено в’їжджати на територію Молдови. На це заступник голови Ради безпеки Росії Дмитрій Медведєв відреагував, сказавши, що "країни такої вже нема", бо нібито молдовський уряд продав незалежність Румунії. Російський політик також наголосив, що Молдова повинна поважати невизнане Придністров'я, яке спонсорується Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський політик Дмитрій Медведєв відреагував на слова угорського прем'єра Віктора Орбана та похвалив його за скандальну заяву. Угорський політик говорив, що без допомоги Євросоюзу війна в Україні закінчиться швидше.

Також "Коментарі" писали про реакцію МЗС РФ на розмову президента України Володимира Зеленського та лідера Китаю Сі Цзіньпіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини