Головна Новини Світ Європа Різке відставання: Німечина заявила, що не досягне кліматичних цілей
commentss НОВИНИ Всі новини

Різке відставання: Німечина заявила, що не досягне кліматичних цілей

Кліматичні цілі стосуються скорочення викидів вуглецю

30 грудня 2021, 13:12
Поділіться публікацією:

Німеччина, ймовірно, не досягне своїх цілей щодо скорочення викидів вуглецю в найближчі два роки. Таку заяву зробив міністр економіки та захисту клімату Роберт Хабек газеті Die Zeit. Про це повідомляє Reuters.

Різке відставання: Німечина заявила, що не досягне кліматичних цілей

Новий міністр економіки та захисту клімату Німеччини Роберт Хабек - Reuters

Після того, як у квітні вищий суд постановив, що Німеччина повинна посилити свій закон про захист клімату, тодішній уряд поставив більш амбітні цілі щодо скорочення викидів CO2, включно з вуглецевою нейтральністю до 2045 року.

Новий коаліційний уряд представив плани активізації зусиль із захисту клімату, що передбачають далекосяжні реформи в комунальному секторі та в обробній промисловості, будівництві, транспорті та сільському господарстві.

"Ми, ймовірно, не досягнемо своїх цілей на 2022 рік. ... Навіть на 2023 рік це буде досить важко. Ми починаємо з різкого відставання", — сказав Хабек, співлідер Зелених, які є частиною нової правлячої коаліції.

Німеччина прагне скоротити викиди в промисловості, найбільшому секторі з викидами вуглецю, до 177 мільйонів тонн CO2 в 2022 році, що на 38% менше, ніж у 1990 році.

У транспортному секторі викиди CO2 мають скоротитися до 139 мільйонів тонн у наступному році, що на 15% менше, ніж у 1990 році.

Хабек сказав, що кількість вітрових турбін, побудованих у Німеччині на рік, зросте до 1000-1500 з приблизно 450 в попередні роки, щоб досягти цілей уряду щодо відновлюваних джерел енергії, щоб задовольнити 80% попиту на електроенергію до 2030 року.

Хабек додав: "2022 рік буде одним із найбільш виснажливих років, які переживало це міністерство за довгий час".

Як повідомляли раніше "Коментарі", у 2021 році кількість інформації про кліматичні умови компаній різко зросла, оскільки зріс тиск з боку керівництва.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини