Головна Новини Світ Європа Росія - це найбільший виклик для європейської безпеки - резолюція Європарламенту
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія - це найбільший виклик для європейської безпеки - резолюція Європарламенту

Євросоюз продовжить санкції проти Росії на рік

16 вересня 2021, 15:10
Поділіться публікацією:

Європарламент прийняв резолюцію під назвою "Напрям політичних відносин між ЄС та Росією" від 16 вересня 2021 року.

Росія - це найбільший виклик для європейської безпеки - резолюція Європарламенту

Європарламент прийняв резолюцію про відносини з Росією, фото з відкритих джерел

У документі Росію за президентства Володимира Путіна названо "найбільшим викликом для європейської безпеки". Зокрема, там додали, що демократична трансформація Росії є основним інтересом геополітичної безпеки Євросоюзу (ЄС).

Резолюція передбачає посилення санкцій проти Росії: "ЄС повинен забезпечити продовження санкцій до тих пір, поки Росія не виконає відповідні умови для їх скасування". Тому передбачається, що санкції продовжать на рік, замість шести місяців.

Протидія нинішній російській загрозі — це боротьба з російським втручанням у ЄС та країни східного сусідства. ЄС повинен продовжувати відстоювати незалежність, суверенітет України, її територіальну цілісність в межах її міжнародно визнаних кордонів, йдеться в тексті.

Європарламент засуджує пряму та опосередковану участь Росії у збройних конфліктах, концентрацію військової техніки на кордоні з Україною, незаконну окупацію та анексію Криму, фактичну окупацію окремих частин Донецької та Луганської областей.

Також у резолюції йдеться про те, що Євросоюз засуджує порушення прав людини та міжнародного права на окупованих територіях. Йдеться про затримання першого заступника голови Меджлісу Криму Нарімана Джелялова та ще чотирьох кримськотатарських лідерів.

Європейський союз переконаний, що відновлення економічних відносин з Росією не можливо, поки вона не припинить свою агресивну політику та гібридну війну проти ЄС, його держав-членів та територіальної цілісності Грузії, Молдови та України.

Як повідомляв портал "Коментарі", експосол США розповів, як змусити Путіна забрати війська зі сходу України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини