Головна Новини Світ Європа Росія хоче анексувати частину Грузії: президентка звернулася до міжнародної спільноти
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче анексувати частину Грузії: президентка звернулася до міжнародної спільноти

Саломе Зурабішвілі заявила про намір РФ захопити частину грузинського курорту Бічвінта

26 липня 2022, 22:53
Поділіться публікацією:

Лідерка Грузії виступила із заявою про намір РФ анексувати частину грузинського курорту Бічвінта в рамках договору з так званою Абхазією. Про це Саломе Зурабішвілі написала   у соціальній мережі Twitter, 26 липня.

Росія хоче анексувати частину Грузії: президентка звернулася до міжнародної спільноти

Президентка Грузії Саломе Зурабішвілі (фото з відкритих джерел)

Президентка Грузії звернулася до світу з проханням відреагувати на агресію з боку Росії.

"Це форма анексії території Грузії Росією, те, що ми бачимо у Бічвінті. Ми бачимо гостру реакцію людей на ці події. Я категорично засуджую це та закликаю міжнародну спільноту до жорсткого реагування", – повідомила політик. 

Відомо, що нещодавно у мережі з'явилася угода РФ та "Республіки Абхазія". У документі передбачено "оренду" Росією  реліктового гаю, набережної та акваторії в Бічвінті. Загалом країна-агресорка планує прибрати до своїх рук близько 186 га землі та 115 га морського простору.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Подоляк відповів прем'єру Грузії, який заявив, що Грузія "більше заслуговує" на кандидатство в ЄС, ніж Україна. Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк відповів прем'єр-міністру Грузії Іраклію Гарібашвілі, на заяви про те, що його країна "більше заслуговує" на кандидатство в ЄС, ніж Україна. Про це Подоляк написав на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Twitter. Михайло Подоляк, коментуючи заяву грузинського прем'єра, наголосив, що Україна сплачує страшну ціну за вибір бути європейською демократією, а ЄС "платить велику ціну, щоб захистити західну цивілізацію". Також Подоляк наголосив, відповідаючи керівнику грузинського уряду, що цінності важливіші за зиск.

 

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини