Головна Новини Світ Європа Росіяни масово подають документи на отримання громадянства в одну з країн Європи
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіяни масово подають документи на отримання громадянства в одну з країн Європи

Громадяни Росії хочуть змінити громадянство та почали масово подавати заявки на отримання паспорта однієї європейської країни.

16 січня 2024, 10:15
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Молдові повідомили, що останнім часом спостерігається різке збільшення кількості заяв від громадян Росії, які подають документи на отримання громадянства Молдови. Ймовірно це відбувається через війну в Україні. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Росіяни масово подають документи на отримання громадянства в одну з країн Європи

Росіяни подають заявки на отримання паспорта Молдови. Фото з відкритих джерел

Урядова агенція в Кишиневі, яка займається питаннями громадянства та видачею паспортів закликала переглянути термін розгляду таких заяв та збільшити його через кількість поданих документів.

"У зв’язку зі сплеском запитів на отримання громадянства Молдови агентство просить уряд продовжити термін розгляду заяв до шести місяців", — йдеться в повідомленні урядового відомства Молдови.

Молдовські посадовці вважають основною причиною таких змін війну Росії проти України. У службі з видачі громадянства Молдови розповіли, що найбільше паспортів надходить від громадян Росії – 70%. На другому місці опинились заявки з України – 20%, ще 10% припадає на решту країн. Однак державна агенція не озвучила кількісних показників заявок на отримання молдовського паспорта.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній директор ЦРУ Девід Петреус назвав наступні країни, з якими Росія хоче почати війну. За словами американського генерала перша країну у списку Путіна на майбутнє вторгнення — це Молдова.

Також "Коментарі" писали, що стало відомо, скільки паспортів українці оформили за кордоном у 2023 році. Наразі паспортні послуги за кордоном громадяни України можуть отримати у сімох країнах: Польща, Італія, Німеччина, Іспанія, Туреччина, Чехія та Словаччина. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини