Головна Новини Світ Європа Російські хакери дібралися до ще одної країни - подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські хакери дібралися до ще одної країни - подробиці

Угрупування Wizard Spider з Санкт-Петербурга вчинило кібератаку на службу охорони здоров'я Ірландії

21 травня 2021, 10:47
Поділіться публікацією:

Кіберполіція і спецслужби Ірландії повідомили про хакерську атаку на службу охорони здоров'я країни. В повідомленні зазначається, що хакери-вимагачі, які вчинили кібератаку, перебувають у Росії. Дану інформацію передає ресурс RTE.

Російські хакери дібралися до ще одної країни - подробиці

Російські хакери атакували службу охорони здоров'я Ірландії - деталі. Фото: bitnovosti.com

Як повідомила кіберполіція Ірландії, в медичних закладах країни через цю ситуацію скасували планові операції та інші життєво важливі процедури. Пацієнти переймаються, що хакери продадуть їхні дані невідомим.

В ході розслідування було з'ясовано, що кіберзлочинці знаходяться в російському Санкт-Петербурзі. Угрупування має назву Wizard Spider.

Основні інструменти організації, за допомогою яких хакери шантажували службу охорони здоров'я — програми-вимагачі (Trickbot, Ryuk і Conti).

"Ми безплатно надаємо інструмент дешифрування для вашої мережі. Але ви повинні розуміти, що ми продаватимемо або публікуватимемо багато особистих даних, якщо ви не зв'яжетеся з нами й не спробуєте вирішити ситуацію", — такі повідомлення надходили до Ірландії від Wizard Spider.

Влада Ірландії відмовилася платити хакерам за ключ. Було прийнято рішення зв'язатися з Кремлем.

До розслідування підключили ФБР, Національне агентство з боротьби зі злочинністю Великої Британії, Інтерпол і Європол та Агентство по боротьбі з кіберзлочинністю Європолу.

Також сайт "Коментарі" писав, що нещодавно компанія Glovo постраждала від хакерської атаки. У мережі повідомляють, що в результаті атаки на одну з систем компанії були вкрадені особисті дані користувачів і працівників. Детальніше про ситуацію читайте в нашому матеріалі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини