Головна Новини Світ Європа Російський шпигун хотів проникнути в Гаазький суд: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський шпигун хотів проникнути в Гаазький суд: що відомо

Військовий агент росії подав заявку на стажування в Міжнародному кримінальному суді

17 червня 2022, 17:20
Поділіться публікацією:

Розвідка Нідерландів повідомила 16 червня, що виявлено чоловіка, який насправді є російським військовим агентом. Шпигун надав підроблені документи на чуже ім'я та хотів проникнути в Міжнародний кримінальний суд. Про це пише France 24.

Російський шпигун хотів проникнути в Гаазький суд: що відомо

Фото з відкритих джерел

Викритий агент подав документи на стажування в суді в квітні 2022 року та надав документи від імені громадянина Бразилії. За словами керівника голландського розвідувального агентства Еріка Акербума, це була продумана на кілька років, спланована російською розвідкою операція зі створення необхідного образу для шпигуна на ім'я Сергій Володимирович Черкасов.

Головна Служба розвідки та безпеки Нідерландів (AIVD) заявила, що чоловіка під псевдонімом Віктор Мюллер Феррейра правоохоронці зустріли в голландському аеропорту та відправили наступним рейсом назад до Бразилії.

Після передачі відповідних даних на шпигуна до країни в Південній Америці, федеральна поліція Бразилії заявила, що Черкасова взяли під варту. Чоловіка підозрюють за використання підроблених документів.

Керівник розвідки Ніделандів говорить, що росіяни намагаються отримати незаконний доступ до інформації, яку має суд.

"Черкасов використовував добре вибудовану особу прикриття, під якою він приховував усі свої зв’язки з Росією загалом і з ГРУ зокрема", – говорить він.

Бразильська поліція заявила, що Черкасов в'їхав у Бразилію в 2010 році і отримав незаконним способом документи бразильця. У заяві поліції сказано, що він, видаючи себе за бразильця, кілька років жив в Ірландії та Сполучених Штатах, і повернувся до Бразилії, щоб підготуватися до переїзду до Нідерландів.

Як писав портал "Коментарі", Кім розповів про наслідки ракетного удару по Миколаєву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини