Головна Новини Світ Європа Румунія прийняла позитивне рішення для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Румунія прийняла позитивне рішення для України

Румунський чиновник після зустрічі з представниками ЄС, США та України повідомив про позитивне рішення.

15 серпня 2023, 09:30
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Після постійних атак на портову інфраструктуру України Румунія оголосила, що збільшить квоти для українського зерна з 2 до 4 млн тонн на місяць. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням румунське видання Agerpres.

Румунія прийняла позитивне рішення для України

Міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну

Міністр транспорту Румунії Сорін Гріндяну зустрівся з представниками України, ЄС, США та Молдови, де обговорювались можливі альтернативи для перевезення українського зерна. Після зустрічі румунський міністр оголосив позитивне для України рішення.

"Ми погодилися, що український експорт зерна має бути прискорений у контексті атак на українські порти Рені та Ізмаїл останніми тижнями", — повідомив Гріндяну.

Сорін Гріндяну зауважив, що Румунія має важливі для України залізничні, сухопутні та морські шляхи, які допоможуть постійно експортувати українське зерно попри російські спроби здійснити блокаду.

Нагадаємо, що в середині липня Росія залишила Чорноморську зернову ініціативу, яка дозволяла Україні експортувати мільйони тонн кукурудзи, пшениці та інших зернових безпечними шляхами, однак з постійними перевірками російських інспекторів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на популярному румунському курорті вибухнула морська міна Росії. На місце інциденту прибули спецслужби, які повідомили, що не вперше фіксують міни у своїх територіальних водах. З початку повномасштабного вторгнення у Румунії знешкодили щонайменше п'ять подібних мін.
Також "Коментарі" писали про російські безпілотники, які атакували українські порти поблизу кордонів Румунії. Мешканці прикордонних румунських селищ скаржаться, що дрони залетіли на територію їх країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.agerpres.ro/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини