Головна Новини Світ Європа Санду вперше відреагувала на результати виборів у Молдові
commentss НОВИНИ Всі новини

Санду вперше відреагувала на результати виборів у Молдові

За результатами виборів у Молдові очікується другий тур.

сьогодні, 08:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президентка Молдови Мая Санду заявила, що вибори в країні відбулись за не чесного політичного процесу. За її словами, в Молдові відбувся "безпрецедентний напад на свободу і демократію", а штаб Санду має чіткі докази спроб купити 300 тис. голосів.

Санду вперше відреагувала на результати виборів у Молдові

Президентка Молдови Мая Санду. Фото з відкритих джерел

Як повідомляє "Європейська правда", Мая Санду відреагувала на попередні результати виборів у Молдові. 

"Ми маємо чіткі докази того, що ці злочинні групи ставили за мету купити 300 000 голосів",  – заявила Санду у своєму передвиборчому штабі та назвала це "шахрайством безпрецедентного масштабу".

За словами президентки, за цими спробами стояли іноземні та злочинні угруповування, які "атакували нашу країну десятками мільйонів євро, брехнею і пропагандою". Разом з тим, Санду не зробила заяви, щодо невизнання виборів, однак наголосила, що після отримання остаточних результатів "буде ухвалювати рішення".

До проведення виборів, Санду повідомляла, що засуджений за крадіжку мільярда євро з молдовських банків політик Ілан Шор, намагається "зламати вибори", а також вплив здійснює Росія, яка переховує Шора від відповідальності.

Наразі у Молдові підраховано 98% голосів. 41,83% отримала чинна президентка Мая Санду. На другому місці проросійський кандидат Александр Стояногло – 26,36% голосів. Таким чином у Молдові відбудуться другий тур виборів між цими кандидатами, який запланований на 3 листопада.

Також під час виборів президента у Молдові пройшов референдум за зміну конституції щодо вступу в ЄС. При перевірці 98,29% бюлетенів, результати референдуму свідчать, що 50% (730100 голосів) молдаван висловились за вступ до ЄС, а 50% (730021) — проти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Росія намагається втрутитись у вибори в Молдові за допомогою мультфільмів.

Також "Коментарі" писали про реакцію Молдови на заяву Росії щодо розміщення на території країни українських винищувачів F-16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини