Головна Новини Світ Європа Ще дві країни відкрили свої кордони для українських туристів
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще дві країни відкрили свої кордони для українських туристів

Стало відомо за яких умов українці зможуть перетнути кордони цих країн

9 вересня 2021, 12:50
Поділіться публікацією:

Пара держав на півночі Европи відкриває кордони для українців, які пройшли вакцинацію. Про це повідомляють на каналі "Коронавірус. Інфо" у Viber.

Ще дві країни відкрили свої кордони для українських туристів

Названі умови в'їзду для українців, фото з відкритих джерел

Відомо, що Норвегія та Фінляндія прийматимуть вакцинованих туристів з України. За інформацією Міністерства закордонних справ Норвегії, в'їзд на територію країни дозволено тим, хто має EU Digital COVID Certificate. Якщо громадянин не має такого сертифікату, виданого Україною відповідно до системи "Єдиний державний портал електронних послуг", тоді він повинен на митниці надати негативний ПЛР-тест.

Тест має бути зроблений протягом останніх 24 годин. Потім у прикордонному пункті пропуску або в аеропорті здати тест на COVID-19 та пройти обов’язкову електронну реєстрацію подорожі у цифровому реєстрі подорожей. Після чого турист залишається на карантині у готелі протягом 10 днів.

COVID-сертифікати, видані Україною у застосунку “Дія” після приєднання до системи EU Digital COVID Certificate | European Commission (europa.eu), визнаються на території Норвегії згідно з рекомендаціями Європейської Комісії.

З 12 вересня 2021 року Норвегія відкриє в'їзд для деяких категорій громадян України з числа родичів.

Фінляндія вимагає надавати сертифікат про вакцинацію двома дозами, після якої минуло щонайменше два тижні. Також дозволено надавати негативний ПЛР-тест та підтвердження про те, що особа перехворіла на COVID-19, якщо у іноземця є поважна підстава для перетину кордону.

Фінляндія визнає наступні вакцини: Comirnaty (Pfizer-BionTech), COVID-19 Vaccine Spikevax (попередньо Moderna), Vaxzevria (попередньо COVID-19 Vaccine AstraZeneca)COVID-19 Vaccine, Janssen (Johnson&Johnson), BIBP/Sinopharm, COVISHIELD, CoronaVac.

Більше інформації про в'їзд до країн шукайте на інтерактивній мапі Міністерства закордонних справ України.

Як повідомляв портал "Коментарі", ВООЗ закликає країни не вакцинувати населення втретє.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини