Головна Новини Світ Європа Ще одна країна заборонила в'їзд для Патріарха Кирила
commentss НОВИНИ Всі новини

Ще одна країна заборонила в'їзд для Патріарха Кирила

Балтійська країна назвала патріарха Кирила одним із найбільших прихильників путінської ідеології та заборонила йому в'їзд.

9 червня 2023, 17:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна ввів у дію список з 58 осіб, яким заборонено в'їзд до балтійської країни, зокрема заборона стосується голови Російської православної церкви патріарха Кирила. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Postimees.

Ще одна країна заборонила в'їзд для Патріарха Кирила

Патріарх Кирило. Фото з відкритих джерел

Маргус Цахкна стверджує, що відповідне рішення було прийнято через серйозні порушення прав людини, які здійснювали особи, що потрапили у список.

"Патріарх Кирило є одним із найбільших носіїв та прихильників путінської ідеології. Давно час було внести його до чорного списку", — заявив Цахкна та додав, що російський патріарх "виправдовував та розпалював війну проти України".

Міністр закордонних справ також закликав інші країни підтримати приклад Естонії та ввести заборони для прихильників та виконавців режиму Путіна.

Нагадаймо, що раніше санкції проти голови Російської православної церкви патріарха Кирила ввели Велика Британія, Канада, Чехія, Литва та інші країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що чотири області України заборонили діяльність московського патріархату на своїй території, зокрема це стосується Волинської, Рівненської, Хмельницької та Житомирської областей.

Також "Коментарі" писали про прем'єрку Естонії Каю Каллас, яка відреагувала на заяви колишнього генсека НАТО Андерса Расмуссена, що повідомляв про можливу відправку військ НАТО в Україну. Лідерка Естонія розповіла, що військовий альянс не проводив обговорень цього питання і жодна країна не заявляла про ідею введення своїх військ в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини