Головна Новини Світ Європа Що відомо про перший суд над Саакашвілі - інформація від адвоката з Грузії
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відомо про перший суд над Саакашвілі - інформація від адвоката з Грузії

Юрист відзначає невизначеність дій суду та влади стосовно справи його клієнта, стан здоров'я якого досить загрозливий

10 листопада 2021, 13:32
Поділіться публікацією:

Адвокат екс-президента Грузії повідомив, що суд над його підзахисним має відбутись 10 листопада, але є проблеми, інформує агентство Interfax-Україна.

Що відомо про перший суд над Саакашвілі - інформація від адвоката з Грузії

Міхеїл Саакашвілі повинен з'явитись до суду у справі про події 2007 року - фото з мережі

Відповідна інформація потрапила до Бека Басілая, адвоката Міхеїла Саакашвілі, від представника Тбіліського міського суду. Цю вимогу мають виконати Міністерство юстиції Грузії та працівники пенітенціарної служби і привезти ув'язненого до зали судового засідання.

Коментарів від грузинського Мінюсту не надходило. Раті Брегадзе, очільник міністерства, раніше заявляв, що його установа не підтримує думку везти екс-президента до суду. Краще, щоб його справа розглядалась у в'язниці для його ж безпеки.  

Самого Саакашвілі також про це не повідомили, з посиланням на адвоката пише видання Іnterpress.ge. Бека Басілая планує звернутись до суду, щоб той примусив пенітенціарну систему відреагувати на законну вимогу.

Біля Тбіліського міського суду наразі тривають акції протесту прихильників Саакашвілі. Вони скандують слова підтримки екс-президенту. Суд оточує велика кількість правоохоронців. 

Справа, яка розглядатиметься у суді, стосується дій Саакашвілі у 2007 році. Тоді відбувся силовий розгін мітингу опозиції та напад правоохоронців на телекомпанію "Імеді", яка належала бізнесмену Бадрі Патаркацишвілі (помер у 2008 р.) і висвітлювала виступи опозиціонерів.

Видання "Коментарі" нагадує, що проти екс-президента Грузії, а нині – громадянина України, у нього на батьківщині відкрито чотири справи. Дві з них стосуються акцій протесту у 2007 р., одна – щодо витрат службових коштів (5 млн дол., на думку слідства, пішло на власні потреби), остання – щодо незаконного перетину кордону 1 жовтня 2021 р., коли Саакашвілі повернувся до країни, щоб підтримати свою партію "Рух нових сил" на муніципальних виборах. 

Думку експерта щодо впливу дій Саакашвілі по політику в Україні видання "Коментарі" публікувало раніше.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини