Головна Новини Світ Європа Що жителі Європи думають про збільшення військової підтримки України: з'явилися дані нового опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Що жителі Європи думають про збільшення військової підтримки України: з'явилися дані нового опитування

У Болгарії, Греції та Італії абсолютна більшість вважає, що ЄС має підштовхнути Україну до переговорів щодо мирної угоди.

3 липня 2024, 19:50
Поділіться публікацією:

Більшість європейців підтримують збільшення військової підтримки для України, хоча в окремих країнах переважає протилежна думка. Про це свідчать результати опитування, яке проводилося на замовлення Європейської ради з міжнародних відносин у 15 країнах, включно з Україною.

Що жителі Європи думають про збільшення військової підтримки України: з'явилися дані нового опитування

Збільшення військової підтримки України від ЄС (фото з відкритих джерел)

В опитуванні виявилося, що в більшості країн значна частина громадян (від 43% до 74%) підтримує збільшення поставок зброї та боєприпасів до України. Лише в трьох країнах – Греції, Болгарії та Італії – більшість людей виступає проти цієї ініціативи (53%-63%). Опитані у цих трьох державах найбільш скептичні щодо того, що Україна може перемогти, навіть якщо Київ отримає посилені військові постачання.

У Болгарії, Греції та Італії абсолютна більшість також вважає, що Європа має підштовхнути Україну до переговорів щодо мирної угоди.

Як зазначають соціологи, дослідження вказує на спільну мову щодо суспільної підтримки збільшення поставок зброї та боєприпасів в Україну. На цій основі європейські політичні лідери повинні відчувати себе спроможними продовжувати надсилати допомогу Україні.

Опитування охопило 19 566 осіб у 15 країнах у першій половині травня 2024 року.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що опитування показало, що для українців важливіше, членство в ЄС чи НАТОДві третини українців (64%) вважають вступ до Європейського Союзу та НАТО однаково важливим для країни. Про це свідчать дані опитування Європейської ради з міжнародних відносин.

При цьому 7% віддали перевагу євроінтеграції України, а 12% заявили, що членство в НАТО зараз важливіше. Ще 15% назвали не важливим ні те, ні інше. Результати цього ж опитування показали, що в той час як більшість українців вірить, що Київ переможе у війні з країною-агресором, найближчі союзники в Європі налаштовані скептичніше.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини