Головна Новини Світ Європа Сейм Литви обговорює зміну назви для Росії: який варіант розглядають
commentss НОВИНИ Всі новини

Сейм Литви обговорює зміну назви для Росії: який варіант розглядають

Комітет майбутнього в литовському сеймі почав обговорення зміни назви для Російської Федерації.

19 травня 2023, 13:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Комітет майбутнього в Сеймі Литви почав дискусію про можливе перейменування назви Росія або Російська Федерація на Московію в литовській мові. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Європейська правда".

Сейм Литви обговорює зміну назви для Росії: який варіант розглядають

Керівник комітету майбутнього Литви Раймундас Лопата. Фото з відкритих джерел

Керівник комітету Раймундас Лопата заявив, що його країна називає Росію Росією, через те, що вони так самі себе називають, однак з урахуванням історичного контексту Литва хоче знайти більш прийнятну назву для Росії.

"З урахуванням історичного контексту Великого князівства Литовського ми будемо шукати більш прийнятну і точну оцінку історичної ролі країни для Литви і Заходу, ніж вкорінений у західній свідомості великоросійський наратив", — повідомляє Лопата.

Наразі Комітет майбутнього в Сеймі Литви працюватиме над альтернативою назвою для Росії, зокрема розглядається варіант Московія.

"Ми уточнимо, як краще називати країну, яку ми традиційно називаємо Росією: чи слід її називати Росією, чи Московією, чи якось інакше", – повідомив Раймундас Лопата.

Нагадаймо, що на сайті президента України з'явилась 23 листопада 2022 року петиція про перейменування Росії на Московію. Звернення набрало понад 25 тис. голосів, а Володимир Зеленський звернувся до прем'єр-міністра України з проханням щодо його комплексного опрацювання питання з залученням наукових кіл.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи підтримують українці перейменування Росії на Московію.

Також "Коментарі" писали про голову квазіутворення "ДНР" Дениса Пушиліна, який підписав "указ" про перейменування Донецька.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини