Головна Новини Світ Європа Швеція закрила справу про підрив "Північних потоків": яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція закрила справу про підрив "Північних потоків": яка причина

Стокгольм більше не розслідує підрив «Північних потоків»

13 липня 2024, 20:39
Поділіться публікацією:

Швеція завершила розслідування диверсії на російських газопроводах "Північний потік", які були підірвані у вересні 2022 року.

Швеція закрила справу про підрив "Північних потоків": яка причина

Швеція завершила розслідування підриву газопроводів РФ. Фото з відкритих джерел

Про це в інтерв'ю журналу Time повідомив прем'єр-міністр королівства Ульф Крістерссон.

"У нас було проведено формальне розслідування, тому що це сталося не на території Швеції, а у шведській економічній зоні. Усе було зроблено досить традиційно. Слідчі дійшли висновку, що не можна звинувачувати когось у цьому. У них не було справи. Тож для нас це закрито", — розповів Ульф Крістерссон.

Речниця російського міністерства закордонних справ Марія Захарова назвала рішення Стокгольма "міжнародною змовою" з метою приховування "теракту".

"Нагадаю, злочин скоєно в особливій економічній зоні Швеції. І причина такої правової апатії в тому, що головний бенефіціар теракту — адміністрація Байдена, який і не приховував відповідних планів. Заперечувати Штатам Стокгольм не має ні права, ні волі. По суті, йдеться про міжнародну змову з метою приховування тяжкого злочину — теракту", — заявила Марія Захарова.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Берлін має намір відкрити Балтійський термінал для зрідженого природного газу (ЗПГ), пов'язаний з інфраструктурою російської газопровідної мережі Nord Stream, що не існує. План обговорювався під час зустрічі за зачиненими дверима з канцлером Олафом Шольцем та міністром економіки Робертом Хабеком. "Трубопровід буде підключений до існуючої газової інфраструктури в Любміні з весни 2024 року", — сказав Хабек, маючи на увазі точку з'єднання на материку, де також закінчуються бездіючі труби "Північного потоку".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини