Головна Новини Світ Європа Швеція завершила перший етап масової вакцинації: хто отримав препарат
commentss НОВИНИ Всі новини

Швеція завершила перший етап масової вакцинації: хто отримав препарат

Найближчим часом шведські громадяни отримають 2,2 млн доз препарату від коронавірусу

5 лютого 2021, 14:01
Поділіться публікацією:

Європейські країни вже приступили до масової вакцинації своїх громадян. У Швеції повідомили про те, що перший етап щеплень вже завершено. Таку інформацію надало Національне агентство охорони здоров'я.

Швеція завершила перший етап масової вакцинації: хто отримав препарат

Вакцинація громадян / фото Euronews

Медичні чиновники доповіли про успішне проведення першого етапу вакцинації та одночасно стали готуватися до другого. За заявою представника агентства, в лютому-березні для шведських громадян будуть надані 2,2 мільйона доз противірусної вакцини.

Результати першого етапу такі — медики змогли прищепити від COVID-19 понад 264 тисяч осіб. Пріоритет віддавався людям похилого віку.

Разом з тим Агентство суспільної охорони здоров'я Швеції вирішило знизити на п'ять років віковий поріг для тих, хто може бути пріоритетним для вакцинації другої фази. Тепер в число щеплених потраплять люди з 65 років. Сюди ж увійде молодь з трансплантатами й ті, хто потребує діалізу.

"На кожному етапі, особливо в ситуації дефіциту, літні люди мають пріоритет над молодшими, тому що ми знаємо, що вік є явним фактором ризику COVID-19, особливо важкого захворювання", — сказав генеральний директор агентства Йохан Карлсон.

На стадії планування також знаходиться з третій етап, в якому пріоритетними будуть громадяни від 60 років, а також середнього віку, але які мають хронічні захворювання.

Як повідомляв портал "Коментарі", канцлер Німеччини Ангела Меркель висловила припущення, що людству доведеться щорічно вакцинуватися від коронавірусу. Таку думку політик висловила після засідання з представниками Єврокомісії та компаній-розробників препаратів проти COVID-19.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини