Головна Новини Світ Європа Шведський прокурор назвав дату оголошення винних у підриві «Північного потоку»
commentss НОВИНИ Всі новини

Шведський прокурор назвав дату оголошення винних у підриві «Північного потоку»

Голова шведської слідчої комісії Матс Люнгквіст назвав дату висунення звинувачень щодо диверсій на газопроводах Nord Stream.

14 червня 2023, 11:08 comments1191
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Шведський прокурор Матс Люнгквіст, який керує розслідуванням щодо підриву газопроводів "Північний потік" вказав ймовірну дату, коли буде висунене звинувачення щодо диверсії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Шведський прокурор назвав дату оголошення винних у підриві «Північного потоку»

Газопровід "Північний потік 2". Фото з відкритих джерел

Матс Люнгквіст повідомив, що зустрівся з німецьким колегою, який також займається слідством. За його словами, вони працюють разом для пошуку винних у підриві газопроводів Nord Stream, однак не розповів про деталі розслідування, вказавши дату висунення звинувачень.

"Я сподіваюся, що принаймні цієї осені ми зможемо прийняти рішення щодо висунення звинувачень, принаймні це амбіція, яка зараз склалася. Думаю, насправді буде розкрито тих, хто здійснив диверсію", — заявив Люнгквіст шведській громадській мовній службі SR.

Раніше німецький прокурор повідомив, що його слідчі здійснили в січні обшук судна, яке ймовірно причетне до транспортування вибухівки до газопроводів. Німецькі ЗМІ писали, що до човна могла бути причетна проукраїнська група.

У квітні шведський прокурор заявив, що основний сценарій полягає у тому, що за диверсією на газопроводах "Північний потік" стоїть одна країна, або група, яка підтримується країною. Однак Матс Люнгквіст не назвав, яку саме країну підозрює у такій діяльності.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Данія оприлюднила фото об’єкта, який виявили біля газопроводу "Північний потік".

Також "Коментарі" писали про реакцію Олексія Резнікова, який відповів, чи стоїть Україна за вибухами на газопроводі Nord Stream.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини