Головна Новини Світ Європа Швейцарці на референдумі вирішили, чи обов'язкові ковід-сертифікати
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарці на референдумі вирішили, чи обов'язкові ковід-сертифікати

Всенародне голосування має на меті зменшити напругу у суспільстві, але одна зі сторін навряд чи заспокоїться

29 листопада 2021, 12:04
Поділіться публікацією:

У Швейцарській Конфедерації на всенародному голосуванні вирішують, чи є сертифікати про вакцинації від COVID-19 дискримінаційними. Екзит-поли вже надали перші результати, повідомляє Deutsche Welle.

Швейцарці на референдумі вирішили, чи обов'язкові ковід-сертифікати

Швейцарія використовує пряму демократію, щоб вирішити питання щодо ковід-сертифікатів - ілюстративне фото з мережі

Всенародне голосування відбувалось у Швейцарії 28 листопада 2021 р. Громадян запитували, чи підтримують вони ковід-сертифікати. Екзит-поли показали, що більшість – за.

За результатами опитування на виході з дільниць для голосування підтримали ідею сертифікатів 63% громадян. Решта вважають її дискримінаційною.

На голосування виносили основні положення закону про використання QR-кодів. QR-коди, як планувалося, видаються тим, хто або повністю вакцинувався, або недавно одужав, або має свіжий негативний тест. Лише з таким документом можна відвідувати ресторани та інші громадські заклади. Противники цих правил заявляли, що це дискримінація та "апартеїд", пише видання.

Люди, які заперечують заходи захисту громадського здоров'я, активно виступали на вулицях міст Швейцарії. Відбувались протести, під час яких були навіть сутички з правоохоронними органами. Для зупинки ескалації використали сльозогінний газ та гумові кулі. Саме тому у день референдуму поліція посилила захист урядового кварталу.

Deutsche Welle вказує, що референдум навряд чи ослабить напругу у суспільстві. Сторона, яка програла, не має наміру заспокоюватись і підкорятись рішенню більшості.

Видання "Коментарі" нагадує, що світом поширюється новий штам коронавірусу під назвою Omicron. Країни обмежують сполучення з територіями, де його виявили. Про те, що знає про новий варіант ВООЗ, можна прочитати за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини