Головна Новини Світ Європа Скандал із вакцинацією в Польщі: двох посадовців Варшавського університету звільнили
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал із вакцинацією в Польщі: двох посадовців Варшавського університету звільнили

Розслідування інциденту триватиме до кінця тижня

8 січня 2021, 15:14 comments1194
Поділіться публікацією:

Двох чиновників Варшавського університету в Польщі звільнили після скандалу з вакцинацією проти коронавірусного захворювання. Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання RMF24.

Скандал із вакцинацією в Польщі: двох посадовців Варшавського університету звільнили

Скандал із вакцинацією у Польщі - фото з відкритих джерел

Згідно з офіційними даними, 7 січня була звільнена канцлер Малгоржата Рейнік, а ще раніше втратила посаду голова медичного центру Єва Тжепал. Розслідувати інцидент в університеті планують до кінця тижня.

Внутрішній комісії університету вдалося встановити, що вакцина проти коронавірусу була запропонована певним громадянам позачергово нібито через побоювання, що не всі дози препарату будуть використані вчасно в період свят. За даними видання, саме Малгоржата Рейнік відповідала за дане рішення.

Нагадаємо, що нульовий етап вакцинації в Польщі спровокував справжній скандал через розподіл препарату для щеплення проти коронавірусного захворювання. На початковому етапі масового щеплення в країні, замість медичних працівників першими вакцину позачергово отримали 18 знаменитостей. До їхнього числа потрапили актриси Крістіна Янда, Марія Северин, польський екс-віце-прем'єр Лєшек Міллер та інші.

Польська актриса Марія Северин, яка вакцинувалася від коронавірусу, опублікувала відеоролик, де вона пояснена і  вибачилась за отримане позачергово щеплення.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" повідомляло про те, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов оголосив перші ціни на вакцину від коронавірусу, яку придбає Україна. Так, одне щеплення від COVID-19 обійдеться державі в більш півтисячі гривень. Йдеться про ціни на китайську вакцину, угоду на поставку якої в Україні вже укладено.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rmf24.pl/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини