Головна Новини Світ Європа Скандал з вакциною "Супутник" у Словаччині: коаліційна партія вимагає відставки прем'єра
commentss НОВИНИ Всі новини

Скандал з вакциною "Супутник" у Словаччині: коаліційна партія вимагає відставки прем'єра

Партія виступає проти дострокових виборів і не висуває вимогу віддати пост прем'єр-міністра іншій політичній силі

15 березня 2021, 16:52
Поділіться публікацією:

У Словаччині коаліційна партія SAS вимагає відставки прем'єра Ігоря Матовича. Якщо прем'єр не піде до 24 березня, партія має намір вийти з коаліції. Дану інформацію оприлюднила "Європейська правда", посилаючись на видання Noviny.

Скандал з вакциною "Супутник" у Словаччині: коаліційна партія вимагає відставки прем'єра

Ігор Матович - фото з відкритих джерел

Повідомляється, що новий ультиматум SAS висунула попри те, що відставка міністра охорони здоров'я Марека Крайчі минулого тижня, здавалося, вже відкрила шлях до виходу з політичної кризи.

Лідер SAS, очільник Мінекономіки Словаччини Річард Сулик, запевняє, що Ігор Матович і попередній голова МОЗ провалили боротьбу з пандемією і називає політику прем'єра "хаосом".

"Цей прем'єр розділяє суспільство, він в конфлікті з президентом, з вченими, з місцевою владою і медіа ... Ми далі не можемо підтримувати уряд Матовича", — заявив Сулик.
Також повідомляється, що партія виступає проти дострокових виборів і не висуває вимогу віддати пост прем'єр-міністра іншій політичній силі.

"Ми не ставимо під сумнів, що посада прем'єра належить OĽaNO, і якщо вони висунуть гідного кандидата, наприклад міністра фінансів Едуарда Хегера — ми готові це обговорювати", — заявив Річард Сулик.
За даними видання, Хегеру тимчасово доручили обов'язки міністра охорони здоров'я після відставки Марека Крайчі, який дозволив екстрено використовувати російську вакцину "Супутник".
Нагадаємо, що Глава міністерства закордонних справ Словаччини Іван Корчок вибачився за некоректний жарт прем'єр-міністра республіки Ігоря Матовича про "обіцянку Закарпаття" в обмін на російську вакцину. Експерти вважають, що скандал став можливим багато в чому через невиразну позицію нашої держави з багатьох питань як всередині країни, так і на міжнародній арені.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини