Головна Новини Світ Європа Словаччина відновлює культурну співпрацю з РФ: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Словаччина відновлює культурну співпрацю з РФ: подробиці

Братислава знайшла спільну мову з Москвою

20 січня 2024, 22:11
Поділіться публікацією:

Влада Словаччини скасувала заборону на культурну співпрацю з Російською Федерацією та Республікою Білорусь. Про це пише словацьке видання Pravda, передає портал "Коментарі".

Словаччина відновлює культурну співпрацю з РФ: подробиці

Словаччина зближується з Росією. Фото з відкритих джерел

Повідомляється, що відповідний наказ по заборону співпраці, який діяв з березня 2022 року, скасувала новий міністр культури Словаччини Мартіна Шимковичова.

Мартіна Шимковичова заявила, що "у світі існують десятки військових конфліктів", однак, на думку словацької влади, "художники та культура не повинні платити за це".

Як відомо, раніше прем'єр-міністр Роберт Фіцо заявив, що Словаччина блокуватиме вступ України до НАТО.

При цьому вже повідомлялося, що Роберт Фіцо 31 січня відвідає з офіційним візитом Україну та зустрінеться в Ужгороді з українським прем'єр-міністром Денисом Шмигалем.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сили оборони України зможуть здійснити новий великий контрнаступ на півдні, у напрямку Мелітополя не раніше, ніж через два роки. Американські та європейські офіційні особи припустили, що у 2024 році значної перемоги на полі бою не отримають ні Україна, ні Росія. Українська і російська армії занадто виснажені через значні втрати техніки і військових, щоби бути спроможними здійснити значні зрушення у 2024 році.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини