Головна Новини Світ Європа Словацькі перевізники перекрили кордон з Україною: що наразі відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Словацькі перевізники перекрили кордон з Україною: що наразі відомо

У Словаччині перевізники почали блокувати пункт пропуску на кордоні з Україною

1 грудня 2023, 17:48
Поділіться публікацією:

Словацькі перевізники о 16:05 1 грудня розпочали блокування руху вантажного транспорту через пункт пропуску "Вишнє-Нємецке", який суміжний з українським пунктом пропуску "Ужгород". Про початок протесту Державну прикордонну службу України поінформували словацькі прикордонники, повідомляє портал "Коментарі".

Словацькі перевізники перекрили кордон з Україною: що наразі відомо

Словацькі перевізники почали блокувати кордон з Україною. Фото з відкритих джерел

У Держприкордонслужбі повідомили, що наразі невідомо, скільки часу триватиме протест словацьких перевізників. Зазначається, що організували акцію представники Спілки перевізників Словаччини.

Учасники протесту не блокуватимуть перевезення гуманітарної допомоги, інших важливих вантажів, живих тварин, пального та охолоджених вантажів. Всі інші види вантажів протестувальники пропускатимуть на виїзд зі Словаччини в обмеженій кількості, а саме — по чотири вантажівки за годину. 

У Держприкордонслужбі також повідомили, що на в’їзд у Словаччину перевізники не будуть блокувати рух. Крім вантажівок, вони не обмежуватимуть рух легкових автомобілів та автобусів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Центр обслуговування українського важкого озброєння в Словаччині продовжить виконувати роботи з ремонту української важкої техніки. Глава МЗС України додав, що не бачить із боку Словаччини ризиків і потрібно продовжувати із сусідньою країною конструктивний діалог.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що парламент Словаччини відреагував на рішення уряду Роберта Фіцо припинити військову допомогу Україні. Зокрема, парламент затвердив уряд прем'єр-міністра, підтримавши політичну програму, яка обіцяє припинити державну військову допомогу Україні, скоротити бюджетний дефіцит та запровадити новий банківський податок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/DPSUkr/16544
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини