Головна Новини Світ Європа Союзник Путіна у Європі поїхав на зустріч до Макрона: про що говорили
commentss НОВИНИ Всі новини

Союзник Путіна у Європі поїхав на зустріч до Макрона: про що говорили

Президент Франції Еммануель Макрон та прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан зустрілися у Парижі

14 березня 2023, 18:01
Поділіться публікацією:

 Прем'єр Угорщини Віктор Орбан прибув до Парижа, де зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном. Політики  обговорили низку питань, в тому числі й війну в Україні. Про це повідомляє RFI.

Союзник Путіна у Європі поїхав на зустріч до Макрона: про що говорили

Віктор Орбан (фото з відкритих джерел)

13 березня, під час зустрічі  в Єлисейському палаці політики розпочали підготовку до Європейської ради, що має відбутися 23-24 березня в Брюсселі.

У Єлисейському палаці повідомили, що на порядку денному були важливі питання, зокрема, "промислової політики, енергетики та міграції".

Під час зустрічі Макрон хотів підкреслити, як важлива "єдність європейських країн" у війні в Україні, "європейські цінності" і верховенство права.

 Відомо, що Віктор Орбан відкрито критикував позицію Європи щодо війни в Україні, і закликаючи до припинення вогню.

"Ми обговорили російсько-українську війну, енергетичну безпеку, посилення конкурентоспроможності Європи та європейську оборонну промисловість. Дякую, Еммануель!" — написав Орбан після зустрічі у Twitter.

У французького президента заявили, що робоча вечеря на Єлисейських полях,  "є можливістю підтвердити важливість європейських цінностей і єдність європейських країн у їхній підтримці України перед лицем російської агресії, зокрема, шляхом застосування санкцій проти Росії".

 Окрім цього, під час зустрічі обговорили питання промислової конкурентоспроможності та міграції, адже Орбана у 2022 році  критикували за його політику щодо неєвропейських біженців.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Орбан назвав дві держави в Європі, які виступають за мир. Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан дав велике інтерв’ю в якому розповів про економічне становище країни, а також зачепив тему війни в Україні. Під час розмови угорський політик назвав дві країни Європи, які виступають за мир.


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.rfi.fr/en/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини