Головна Новини Світ Європа Справа МН17: в Європейському суді зареєстрували позов Нідерландів проти Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа МН17: в Європейському суді зареєстрували позов Нідерландів проти Росії

Нідерланди заявляють, що Росія повинна понести покарання за катастрофу малайзійського боїнга над Донбасом

15 липня 2020, 21:07
Поділіться публікацією:

У Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) зареєстрували позов Нідерландів проти Росії у справі про збитий літак рейсу МН17 над Донбасом. Про це пише РБК-Україна з посиланням на пресслужбу суду.

Справа МН17: в Європейському суді зареєстрували позов Нідерландів проти Росії

Позов Нідерландів зареєстрований під номером 28525/20.

Уряд Нідерландів повідомляє, що у 2014 році над Донбасом літак малайзійських авіаліній, який здійснював рейс МН17, був збитий з зенітної ракетної системи "Бук". Відзначається, що ракета належала Росії. У повідомленні говориться, що влада Нідерландів заявляють про те, що російський уряд ніс відповідальність за смерті в порушення статей 2 (право на життя), 3 (заборона катування і нелюдське або принижуюче гідність поводження) і 13 (право на ефективний засіб правового захисту) Європейської конвенції про права людини.

Нагадаємо, літак малайзійські авіалінії Boeing-777, який летів з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії над окупованою територією Донбасу 17 липня 2014 року. Тоді загинули 298 чоловік, серед яких були 196 громадянина Нідерландів.

Раніше "Коментарі" писали, що наступний блок судових слухань у справі за МН17 розпочнеться 31 серпня. Блок засідань планують присвятити питань щодо компенсацій загиблим. Також суд повинен розглянути хід додаткового розслідування.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини