Головна Новини Світ Європа Спрощений в’їзд росіян і білорусів: в Угорщині відповіли ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Спрощений в’їзд росіян і білорусів: в Угорщині відповіли ЄС

В Угорщині заявили, що й надалі приділятиме значну увагу захисту національної безпеки та безпеки Шенгенської зони в цілому

21 серпня 2024, 22:20
Поділіться публікацією:

 Угорщина видаватиме "національні карти" громадянам Росії та Білорусі, враховуючи нормативи Європейського Союзу і можливі ризики для безпеки. Це зазначено у листі міністра внутрішніх справ Угорщини Шандора Пінтера, адресованому єврокомісару Ілві Йоханссон, копію якого опублікував у соціальній мережі Х угорський міністр у справах ЄС Янош Бока.

Спрощений в’їзд росіян і білорусів: в Угорщині відповіли ЄС

Спрощений в’їзд росіян і білорусів в Угорщину (фото з відкритих джерел)

Пінтер підкреслив, що для осіб, які подають заявки на отримання національної карти, застосовуватимуться ті самі міграційні та безпекові перевірки, що й для інших дозволів на проживання. Видача карт відповідатиме законодавству ЄС і враховуватиме потенційні загрози для безпеки. За словами міністра, угорське законодавство та практика не зазнали змін, і до цього часу Єврокомісія не висловлювала заперечень.

Угорщина планує і надалі приділяти особливу увагу забезпеченню національної безпеки та захисту Шенгенської зони в цілому.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Угорщина пом'якшила візовий режим для росіян та білорусівНімеччина закликала до посилення прикордонного контролю на всіх кордонах ЄС з Угорщиною у відповідь на рішення Будапешта спростити візовий режим для громадян Росії та Білорусі. Про це повідомляє T-online, посилаючись на заяву міністра внутрішніх справ землі Бранденбург Міхаеля Штюбгена. 

Штюбген нагадав, що європейські договори дозволяють здійснювати прикордонний контроль у виняткових ситуаціях і зазначив, що інші країни, такі як Австрія, Хорватія, Словаччина та Румунія, також повинні посилити контроль.

Міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер також наголосила, що ризик російського шпигунства та саботажу є високим з початком війни Росії проти України. Вона підкреслила важливість посилення зусиль щодо захисту від цих загроз і закликала партнерів ЄС не створювати потенційних лазівок для шпигунів.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини