Спустили собак і били палицями: в Амстердамі стався силовий розгін акції протесту (ВІДЕО)

На вулиці Амстердама вийшло понад три тисячі учасників протесту

У Нідерландах поліція застосувала чинність проти протестувальників. Про це пише видання "Кореспондент".

Сьогодні, 2 січня, в Амстердамі між правоохоронцями та учасниками протесту, які виступають проти карантинних обмежень, відбулися серйозні зіткнення.

Правоохоронці застосовують кийки та службових собак. Як передає видання, поліціянти були змушені застосувати силу через те, що протести переросли у запеклі зіткнення.

Силовики спробували розігнати протестувальників біля Музейної площі. За даними AP, щонайменше одну людину було затримано.

Зазначається, що на вулиці міста вийшло понад три тисячі учасників протесту. Учасники акції вимагають від влади зняття карантинних обмежень, зокрема скасування локдауну та відкриття кафе та магазинів.

Для довідки: через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон" влада Нідерландів вирішила ввести локдаун у країні. Він діє з 19 грудня до 14 січня. На цей час призупиняють свою роботу кафе, ресторани, деякі магазини, кінотеатри, спортзали тощо.

У мережі з'являються відео з місця подій.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував, що у Сполучених Штатах Америки снігопад допоміг загасити серйозні лісові пожежі, які розбушувалися в одному з регіонів. У деяких місцях висота снігового покриву сягала 15 сантиметрів. Опади випали у ніч проти суботи. До цього Колорадо страждав від полум'я, яке швидко розповсюджувалося та знищувало все на своєму шляху.

Також сайт "Коментарі" писав, що найстаріша мешканка планети святкує день народження. Жінка провела цей день у будинку для людей похилого віку. Довгожителька любить пити газовані напої та їсти шоколад.