Стало відомо, куди і заради чого Росія зараз кине "всі гроші світу"

Росія вливатиме всі гроші, щоб у другому турі виборів у Молдові отримати результат, в якому зацікавлений Кремль

Політолог Вадим Денисенко припустив, чому так сталося, що результати голосування на референдумі у Молдові щодо вибору європейського шляху, мало не зазнали краху.

За його словами, однією із причин є саме євроскептицизм з огляду на страх війни і слабку допомогу Україні. Між іншим, в Україні також росте цей самий скептицизм, додав експерт.

Також, за його словами, на виборах у Молдові мали місце фальсифікації та підкуп виборців, в першу чергу пенсіонерів.

"Зараз головне - другий тур. Росія кине всі гроші світу і для них є два позитивних результати: програш Санду і створення революційної ситуації та заворушення в Кишиневі. При цьому, навіть за цих умов в середньостроковій перспективі вони нічого не зможуть зробити зі сторони Придністровʼя. Правда, інформаційний шум може почати різко зростати. Не виключено, що цей напрямок інформвійни загостриться", - підкреслив Денисенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що є думка про те, що результати виборів у Молдові є критичною загрозою нацбезпеці України. Експерти звертають увагу на те, що в країні, яка за декілька місяців має почати переговори з ЄС про вступ, не вистачає голосів, щоб увічнити європейський вибір без голосів діаспори.

Окрім того, аналітики звертають увагу на те, що президентка Молдови Мая Санду заявляє про масштабні порушення, а значить не контролює ситуацію як потрібно. На їх думку, якщо цю негативну спіраль не зупинити, то РФ приведе Молдову до громадянського конфлікту.

Також портал "Коментарі" розповідав, що Санду заявила, що вибори в країні відбулись за не чесного політичного процесу. За її словами, в Молдові відбувся "безпрецедентний напад на свободу і демократію", а штаб Санду має чіткі докази спроб купити 300 тис. голосів.