Головна Новини Світ Європа Санду не має реальної влади: чому ситуація в Молдові становить загрозу нацбезпеці України
commentss НОВИНИ Всі новини

Санду не має реальної влади: чому ситуація в Молдові становить загрозу нацбезпеці України

Такої масштабної скупки голосів виборців, як в Молдові, світ ще не бачив

сьогодні, 10:15
Поділіться публікацією:

Результати виборів у Молдові є критичною загрозою нацбезпеці України, заявив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін.

Санду не має реальної влади: чому ситуація в Молдові становить загрозу нацбезпеці України

Вибори в Молдові

За його словами, в країні, яка за декілька місяців має почати переговори з ЄС про вступ, не вистачає голосів, щоб увічнити європейський вибір без голосів діаспори.

Окрім того, Клімкін звернув увагу на те, що президентка Молдови Мая Санду заявляє про масштабні порушення, а значить не контролює ситуацію як потрібно.

"Якщо цю негативну спіраль не зупинити, то РФ приведе Молдову до громадянського конфлікту. Нам терміново потрібна спільна з ЄС стратегія, що і головне як ми маємо спільно зробити, щоб зупинити російський плацдарм в Молдові, чого б це не коштувало. Молдова може стати західною або піти шляхом Західних Балкан і бути російським анклавом в нашому тилу. Тут немає ніяких "але" чи "або", -заявив Клмікін.

Разом з тим, політолог Віктор Андрусів відзначив, що заява Санду про те, що на виборах в Молдові могло бути скуплено до 300 тисяч голосів, а це майже 20% всіх голосів, викликає повний шок.

За його словами, при такій великій скупці збоку опозиції, влада або відсутня взагалі, або приймає в цьому участь. Експерт підкреслив, що скупка і фальсифікації виборів завжди мають місце збоку влади, тож ці вибори можна буде записати в рекорди Гінесса як перші так масштабно сфальсифіковані опозицією.

"Підсумки першого туру виборів поки що можна підбити тільки в одному — у Санди немає реальної влади і впливу на процеси", — підкреслив у Телеграмі політолог.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що Санду заявила, що вибори в країні відбулись за не чесного політичного процесу. За її словами, в Молдові відбувся "безпрецедентний напад на свободу і демократію", а штаб Санду має чіткі докази спроб купити 300 тис. голосів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини