Головна Новини Світ Європа Товариш, ти повинен проголосувати! - в Зеландії запустили провокаційний передвиборний ролик з росіянином
commentss НОВИНИ Всі новини

Товариш, ти повинен проголосувати! - в Зеландії запустили провокаційний передвиборний ролик з росіянином

Новозеландців залякують росіянином

27 жовтня 2020, 20:11
Поділіться публікацією:








Громадян Нової Зеландії, які живуть за межами країни, закликали взяти активну участь в голосуваннях на виборах і референдумах країни в цьому році. Так, компанія Every Kiwi Vote Counts створила ролик для того, щоб простимулювати виборців.

Товариш, ти повинен проголосувати! - в Зеландії запустили провокаційний передвиборний ролик з росіянином

Фото: everykiwivotecounts.nz

За головного героя ролика взяли "росіянина". У відео чоловік середніх років на тлі типового пострадянського пейзажу, сидячи на автомобілі ВАЗ, починає говорити з помітним східноєвропейським акцентом. Він вітається російським "привіт", а потім представляється Віктором, жителем Росії, і розмірковує на тему виборів в Зеландії, відверто признаючись, що, "втрутиться" в результати голосування, якщо громадяни не скористаються своїм правом виборця.

Відомо, що кількість людей, які мають громадянство Зеландії налічується близько 3,8 млн осіб, з яких 600 тис проживає за кордоном, що може зіграти істотну роль при підрахунку голосів виборців, які взяли участь у референдумі.

Один з авторів відео, соціолог Трейсі Лі, яка сама прожила в імміграції понад 15 років, пояснила, що, використовуючи такий персонаж в ролику, спонукає таким чином співгромадян з-за кордону побороти свою аморфність і проголосувати.

Лі підкреслила, що провокаційним моментом в соціальному ролику стала можливість того, що правом "ледачого" виборця може скористатися інша країна, наприклад, Росія.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що соціологи дізналися основні причини низької явки на виборах в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини