Головна Новини Світ Європа Туреччина поставила криптовалюти в один ряд з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму
commentss НОВИНИ Всі новини

Туреччина поставила криптовалюти в один ряд з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму

Обмеження для криптовалют Туреччина закріпила на законодавчому рівні

1 травня 2021, 13:09
Поділіться публікацією:

Туреччина додала криптовалютні торгові платформи до списку компаній, які підпадають під регулювання боротьби з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму, йдеться в президентському указі, опублікованому раніше в суботу.

Туреччина поставила криптовалюти в один ряд з відмиванням грошей і фінансуванням тероризму

У Туреччині заборонили криптовалюти. Фото: Murad Seze/REUTERS

The Official Gazette повідомила, що останнє розширення правил, що регулюють криптовалютні транзакції, набере чинності негайно й охопить "постачальників послуг криптоактивів", які будуть нести відповідальність відповідно до існуючих правил.

Минулого місяця центральний банк Туреччини заборонив використання криптоактивів для платежів на тій підставі, що такі транзакції були ризикованими. У наступні дні дві турецькі платформи для торгівлі криптовалютами були зупинені в рамках окремих розслідувань.

Розслідування щодо однієї з них, Thodex, призвело до арешту в четвер шести підозрюваних, включаючи братів і сестер його глави Фарука Фатіха Озера, якого турецька влада розшукують після того, як він відправився в Албанію.

Раніше "Коментарі" писали, що українські чиновники в деклараціях 2020 року задекларували 46 351 біткоїн. Біткоіни у своїх доходах за минулий рік задекларували 652 чиновники від представників місцевої влади до працівників міністерств і поліції. Такі дані опубліковані сервісом OpenDataBot, що спеціалізується на аналізі відкритих реєстрів. Найбільше криптовалюти виявилося у депутатів міських рад (11%), співробітників поліції (9%), військових (6%), районних депутатів (6%), прокурорів (4%) і трохи понад 3% від загальної кількості біткоіни, згідно з деклараціями, у депутатів Верховної Ради.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини