Головна Новини Світ Європа У Бельгії на акцію протесту вийшли вчителі: яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бельгії на акцію протесту вийшли вчителі: яка причина

В Брюсселі пройшла акція протесту шкільних вчителів

12 лютого 2022, 09:05
Поділіться публікацією:

У столиці Бельгії Брюсселі на вулицях зібралися вчителі середніх шкіл та вимагали від уряду реальних змін та нормального фінансування галузі освіти. Профспілки підтримали протести працівників освіти у Валлонії та франкомовних шкіл у Брюсселі. Протестанти говорять, що втомилися від купи проблем, які вони мають вирішувати щодня та змін, до яких треба постійно адаптуватися. Про це повідомляє Еuronews.

У Бельгії на акцію протесту вийшли вчителі: яка причина

У Брюсселі протестують вчителі, фото з відкритих джерел

Два роки карантинних обмежень, реформи в освітньому секторі, навантаження через велику кількість учнів в класах, шкільні будівлі, які потребують термінового ремонту, нестача персоналу та урізання бюджетів – все це спричинило протести серед освітян.

Вчителі втомилися від карантину та правил для шкіл, що постійно змінюються, говорить директор школи CEPES Жодуан Марі-Луїза Уар.

"Ми віддаємо все нашим учням. Все робимо на комп'ютері. Ми намагаємося впоратися з усіма проблемами, прогулами, хворобами, але ми просто втомилися. Наші класи занадто великі, з дітьми-інвалідами, яким ми повинні допомогти, яким потрібна додаткова підтримка, а решта класу займається чимось іншим. Перша вимога – зменшити кількість учнів у класі", — говорять учасники протесту.

Вчителі стверджують, що протоколи постійно змінюються, і їм доводиться витрачати багато часу на все це, що лише додає плутанини. За їх словами, влада зацікавлена ​​лише в зменшенні витрат на освіту.

В інтерв'ю бельгійським ЗМІ у четвер міністр освіти Валлонії П'єр-Ів Жолет підкреслив, що виділено додаткові кошти, які уряд Валлонії надав для боротьби з пандемією (150 млн євро) та на реформи в галузі виділить 32 млн євро потягом двох років до 2024.

Остання демонстрація франкомовних вчителів відбулася в 2011 році, але цього разу вона була масштабнішою. 

Як повідомляв портал "Коментарі", на сайті президента 31 січня зареєстровано петицію від громадян №22/133870-еп "Відміна обов'язкового ДПА 2022 для учнів 4, 9 та 11 класів". Автор петиції в тексті зазначає, що в 2022 році державну підсумкову атестацію, як і в 2020 та 2021 роках, треба відмінити. За два тижні її підписали 26 545 громадян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини