Головна Новини Світ Європа У Бельгії почали розслідування щодо можливого використання її зброї в рейдах в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Бельгії почали розслідування щодо можливого використання її зброї в рейдах в Росії

Александр Де Кроо заявив, що європейська зброя постачається в Україну за умови, що вона використовується на території України

5 червня 2023, 16:48
Поділіться публікацією:

Бельгія проситиме Україну дати пояснення щодо інформації про використання українськими силами гвинтівок, вироблених в Бельгії, для боротьби з російською армією в Бєлгородській області. Про це повідомляє Reuters.

У Бельгії почали розслідування щодо можливого використання її зброї в рейдах в Росії

Александр Де Кроо (фото з відкритих джерел)

Раніше The Washinghton Post писало, що бійці "Російського добровольчого корпусу" і легіону "Свобода Росії" в атаці на Бєлгородську область, використовували щонайменше 4 тактичні машини, які раніше Україні передали США та Польща. А ще — гвинтівки, виготовлені в Бельгії та Чехії.

"Наше міністерство оборони та його розвідувальні служби почали розслідування та просять надати інформацію, щоб визначити, що саме сталося", — заявив очільник бельгійського уряду Александр Де Кроо.

Він наголосив, що зброя з Європи постачається в нашу країну за умови, що її будуть використовувати на території України для захисту. Відтак має бути жорсткий контроль за її виконанням.

 Політик відмовився коментувати можливі наслідки, якщо інформація підтвердиться.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що легіон "Свобода Росії" розповів про цілі рейдів до РФ. Російські повстанці з двох підрозділів Легіон "Свобода Росії" та "Російський добровольчий корпус" продовжують свої рейди на територію РФ. Під час одного з ефірів вони розповіли про цілі військових походів у Росію. Речник ЛРС Олексій Барановський відповів про дві основні мети, які переслідують бійці російських повстанців під час військових походів до РФ. Таким чином ЛСР змушують частину російських військ відійти з території України до прикордонних областей Росії. Зокрема таку готовність висловив власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин, який намагається позиціонувати себе як "захисника кордону".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини