Головна Новини Світ Європа У Болгарії вважають, що санкції не допомогли і Крим – російський
commentss НОВИНИ Всі новини

У Болгарії вважають, що санкції не допомогли і Крим – російський

Президент Болгарії Румен Радєв, який бажає переобратися на другий термін, вважає Крим російською територією та заявляє про неефективність антиросійських санкцій ЄС

19 листопада 2021, 11:57 comments2243
Поділіться публікацією:

Президент Болгарії Румен Радєв, який не приховує свого бажання переобратися на другий термін, вважає Крим частиною Росії та заявляє про те, що санкції ЄС, які були введені проти Росії, не дали очікуваного результату. Як передає видання "Коментарі", таку позицію Румен Радєв висловив під час дебатів із ще одним претендентом на пост президента Анастасом Герджиковим, пише "Європейська правда".

У Болгарії вважають, що санкції не допомогли і Крим – російський

Румен Радєв. Фото: НикВести

Цікаво, що саме питання Росії стало каменем спотикання під час полеміки. Кожен із кандидатів мав свій погляд на це питання.

Герджиков заявив, що Крим – це частина території України як суверенної держави. Російська символіка на півострові може бути причиною визнавати Крим російським. Також Герджиков висловив переконання, що санкції проти Москви мають продовжувати діяти аж до того моменту, коли Росія звільнить українську територію від російських військ і в Росії не порушуватиметься права людини.

У відповідь Румен Радєв заявив, що антиросійські санкції вже показали, що вони не допомагають досягти бажаного ефекту. Радєв нагадав, що саме Росія є одним із головних борців із глобальним тероризмом і стосовно Москви офіційна Софія має вибудовувати прагматичну політику. Президент Болгарії зазначив, що Росія сьогодні не є ворогом, і з нею потрібно вибудовувати взаємовигідні відносини.

Зазначимо, у першому турі президентських виборів за Радєва віддали свої голоси 49,42% болгар, тоді як Герджикова підтримало 22,83%. Радєв переміг із солідним відривом від свого опонента.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія на початок грудня збільшує кількість військових у Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини