Головна Новини Світ Європа У Чехії порахували, скільки податків заплатять українські біженці: сума просто вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії порахували, скільки податків заплатять українські біженці: сума просто вражає

У Чехії знаходиться 367 700 українських біженців із візами тимчасового захисту.

14 вересня 2023, 18:50
Поділіться публікацією:

У Чехії підрахували внесок працевлаштованих біженців з України в економіку їх країни. Відтак, у 2023 році українці сплатять 12-15 млрд чеських крон податків та зборів. Про це повідомляють proukrainu.blesk.cz.

У Чехії порахували, скільки податків заплатять українські біженці: сума просто вражає

Українські біженці в Чехії (фото з відкритих джерел)

У повідомленні йдеться, що в країні вже працевлаштовано 113 тисяч людей із тимчасовим захистом.

Натомість уряд Чехії прийняв нові зміни до пакета законів Lex Ukrajina. Їх має розглянути парламент, Сенат та підписати президент. Міністерство праці країни готується до наступної, 7 фази змін.

"З липня, коли ми посилили правила соціальної допомоги, кількість працевлаштованих біженців зростає – це понад 9 тисяч осіб на чеському ринку праці", – повідомив міністр праці Маріан Юречка.

За його словами, бюджет країни за середніми підрахунками отримає близько 12-15 мільярдів чеських крон (від пів мільярда євро).

"Потрібно дивитися на це крізь призму дуже сильного внеску українських працівників-біженців у все чеське суспільство", – заявив міністр.

Він розповів, що українців в Чехії працюють у сферах послуг, охорони здоров'я, соціальної допомоги.

Але у Чехії збираються переглянути соціальну допомогу. У міністерстві праці оцінять результати скорочення підтримки з липня та зміни в доходах родин. Профільний міністр повідомив, що коригування правил допомоги будуть помірними.

Станом на 10 вересня 2023 року, за даними МВС країни, у Чехії знаходиться 367 700 українських біженців із візами тимчасового захисту.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що прем'єр Чехії дав прогноз щодо війни в УкраїніВійна в Україні може зайти в глухий кут або заморозитися. А шансів на швидке її закінчення "дедалі менше". Таку заяву зробив прем'єр-міністр Чехії Петро Фіала. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини