Головна Новини Світ Європа У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО)

Голого двійника російського президента «посадили» на золотий унітаз і вручили йоржик замість скіпетра

16 квітня 2021, 17:48 comments2301
Поділіться публікацією:

Більшість жителів західних країн засуджує кривавий режим російського президента Володимира Путіна. Не залишилася осторонь і Чехія. За повідомленням місцевої громадської організації Kaputin, біля воріт російського посольства в Празі 16 квітня з'явився незвичайний пам'ятник — із голим Путіним.

У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО)

Празькі активісти принесли голого Путіна під посольство РФ. Фото: Капутін

Як інформують активісти, їхні протестні настрої вилилися в таку акцію через численні порушення прав людини, які демонструє Росія. Представники організації вважають, що Путін винен у тривалій війні на українському Донбасі. Також їм не подобається, як поводяться із російським опозиціонером Олексієм Навальним, котрого не так давно відправили за ґрати.

Встановлення статуї оголеного глави РФ перетворилося на повноцінне театральне дійство. Для початку статую привезли в дитячій колясці. Потім двійника Путіна пересадили на "царський трон" — золотий унітаз. Забезпечили російського президента і необхідними атрибутами правлячої персони — скіпетром-йоржиком і рулоном туалетного паперу.

У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4
У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО) - фото 5
У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО) - фото 6
У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО) - фото 7
У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО) - фото 8
У Чехії встановили статую голого Путіна: де і навіщо (ФОТО, ВІДЕО) - фото 9

Крім цього під ногами статуї залишили балончик із написом "Новачок", що натякає на кілька гучних скандалів із отруєнням, в яких фігурувала РФ.

Унітазними йоржиками також прикрасили вивіску російського посольства. В цілому активісти провели біля стін дипломатичного представництва кілька годин. До них іноді приєднувалися перехожі та журналісти. Також на акції були помічені представники поліції.

Як стверджують члени організації "Капутін", їх головна мета — продемонструвати, що вони солідарні з жертвами путінського режиму і звичайними громадянами РФ. До всього іншого активісти хочуть, щоб чеський уряд і далі зберігав проєвропейський вектор розвитку країни. Виступають вони і проти придбання російської вакцини від коронавируса.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що розповів про переговори з Путіним глава української держави Володимир Зеленський.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, якої зовнішньополітичної позиції притримується Туреччина в російсько-українському конфлікті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини