Головна Новини Світ Європа У Данії заборонили розводити норок
commentss НОВИНИ Всі новини

У Данії заборонили розводити норок

Заборона на розведення норок буде діяти один рік

22 грудня 2020, 09:16
Поділіться публікацією:

Влада Данії прийняли рішення заборонити розведення норок після того, як в країні масово знищили цих тварин у зв'язку з коронавірусом. Заборона має тимчасовий характер і буде тривати один рік. Якщо фермери порушать заборону, то виявлених тварин позбавлять життя.

У Данії заборонили розводити норок

Норки здатні передавати коронавірус людині

Відзначається, що на підтримку закону проголосувало 55 депутатів, 43 були проти. Серед тих, хто не схвалив заборону представники опозиційних партій.

Депутати також схвалили початок розслідування дій уряду у зв'язку з убивством норок, зокрема дії прем'єра країни Метте Фредеріксен.

Фермери, ймовірно, повинні отримати компенсацію від держави, проте експерти прогнозують, що вони навряд чи повернуться до своєї роботи.

Нагадаємо, що на початку листопада в Данії зафіксували понад дві сотні випадків зараження людини коронавірусів від норок. Після цього уряд вирішив знищити всіх норок, оскільки у них виявили мутацію коронавірусу, через яку вакцина може виявитися малоефективною. Всього в Данії знищили близько 10 млн тварин.

Як повідомляв портал "Коментарі", пандемія коронавірусу відбилася не тільки на людях. Тварини, мільйонними популяціями, теж могли постраждати. Це питання торкнулося м'яких гризунів, чиє хутро особливо цінне як в Європі, так і в усьому світі. Під удар потрапили норки, яких вирощують в Данії. Оскільки у них виявили мутований штам коронавірусу, уряд вирішив знищити всіх — тобто, близько 17 млн тварин підлягали насильницькій смерті та утилізації. Втім, влада визнала, що не володіє достатніми повноваженнями для прийняття такого рішення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини