Головна Новини Світ Європа У Данії затриманого за шпигунство росіянина чекає суд
commentss НОВИНИ Всі новини

У Данії затриманого за шпигунство росіянина чекає суд

Громадянин Росії звинувачується в незаконному зборі інформації про датські енергетичні технології

9 грудня 2020, 13:37
Поділіться публікацією:

Громадянин Росії, який проживає в Данії, звинувачується в шпигунстві. Поліція підозрює, що він надавав російським спецслужбам інформацію про датські енергетичні технології. Про це заявив в середу генеральний прокурор Данії. За його словами, росіянин знаходиться під вартою ще з липня 2020 року і по відношенню до нього весь цей час велися слідчі дії.

У Данії затриманого за шпигунство росіянина чекає суд

ФОТО: Газета.Ру

"Прокуратура сьогодні пред'явила чоловікові, громадянину Росії, який проживає в Данії, обвинувачення в шпигунстві за статтею 108 Кримінального кодексу", — йдеться в повідомленні прокуратури.

Найімовірніше, справа буде розглядатися в закритому режимі. Якщо росіянина визнають винним, йому загрожує щонайменше шість років позбавлення волі, після чого на нього чекатиме екстрадиція з Данії.

Посольство Росії в Данії вже встигло відреагувати на цю ситуацію. Арешт громадянина Росії названий помилкою, а пред'явлене обвинувачення помилковим.

"Ми розраховуємо на неупереджений підхід датського правосуддя до розгляду зазначеної справи. Сподіваємося на виправдувальний вердикт суду і звільнення нашого співвітчизника", — повідомили в посольстві.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайський шпигун переспав з двома мерами США і членами Конгресу. Крістіна Фанг мала романтичні або сексуальні відносини як мінімум з двома мерами США з Середнього Заходу. Крім того, жінка мала романтичні стосунки з конгресменом-початківцем Еріком Салвеллою, беручи активну участь в його виборчій компанії та допомагаючи зібрати кошти на політичну боротьбу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини