Головна Новини Світ Європа У Данії збираються скасувати абсолютно всі ковідні обмеження
commentss НОВИНИ Всі новини

У Данії збираються скасувати абсолютно всі ковідні обмеження

Данія досягла показника вакцинованості населення, при якому формується колективний імунітет

27 серпня 2021, 15:38
Поділіться публікацією:

У Данії збираються скасувати абсолютно всі ковідні обмеження

Данія, фото з відкритих джерел

У Данії з 10 вересня буде скасовано всі обмеження, які пов'язані з поширенням коронавірусу. Відповідний прес-реліз опублікувало Міністерство внутрішніх справ і охорони здоров’я Данії.

"Уряд прийняв рішення щодо виключення COVID-19 зі списку соціально небезпечних захворювань. Частково це пов'язано з широкою підтримкою вакцинації"- йдеться в повідомленні міністерства.

Станом на зараз в Данії вакцинувалися вже 4,1 млн осіб, тобто 79% населення, що дає змогу говорити про формування стійкого колективного імунітету.

Проте, за словами очільника МОЗ Данії Машнуса Хойникаха, в разі стрімкого зростання випадків інфікування людей коронавірусом на території країни, протиепідеміологічні заходи будуть оперативно повернуті. Адже в країні не забувають про те, що коронавірус є не локальною епідемією, а Всесвітньою пандемією.

Варто зазначити, що Данія стала однією із перших країн, котрі наклали обмеження на пересування громадян на початку пандемії, але від перших днів застосування жорстких мір профілактики захворюваності на  COVID влада країни наголошувала, що не триматиме людей по домівкам довше, аніж цього потребуватиме епідеміологічна ситуація.

В той самий час, Данія залишає незмінними правила в’їзду до країни згідно умовного поділу країн на "червоні", "оранжеві",  "жовті" та "зелені", в залежності від рівня захворюваності.  Станом на 14 серпня, Україна перебувала у "жовтій" категорії, тож громадянам України для в’їзду на територію Данії досить надати COVID-сертифікат про вакцинацію, негативний ПЛР-тест чи тест на антиген до коронавірусу.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що український турист днями випробував у дії цифровий COVID-сертифікат.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини