Головна Новини Світ Європа У Європарламенті депутат під час виступу випустив голуба та побажав миру Україні та Росії (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європарламенті депутат під час виступу випустив голуба та побажав миру Україні та Росії (ВІДЕО)

Радачовський посеред виступу дістав із сумки білого голуба та випустив його у залу засідань

25 квітня 2024, 19:05
Поділіться публікацією:








Обранець від Словаччини в середині свого виступу дістав з сумки білого голуба та випустив його в зал  засідань

У Європарламенті депутат під час виступу випустив голуба та побажав миру Україні та Росії (ВІДЕО)

Мирослав Радачовський (фото з відкритих джерел)

Під час  роботи Європарламенту 24 квітня  євродепутат, що представляє  ультраправу партію  "Словацькі патріоти" Мирослав Радачовський випустив білого голуба,  сказавши, що  бажає миру "усьому світу, росіянам і українцям". Про це  повідомляє  The Guardian.

Виступаючи на засіданні Європарламенту в  Страсбурзі  словак Радачовський, перервавши виступ, дістав з сумки білого голуба та випустив в зал засідань.

"Я хотів би побажати парламенту, усій Європі, всьому світу, росіянам та українцям, усім миру. Я хотів би випустити цього голуба на волю як символ миру, як символ того, що Європа потребує миру. Нехай цей голуб об'єднає всіх нас", – сказав він.

Дії  словака  критикували  інші депутати. Представниця Франції Кароліна Руз  зазначила, що словацький  колега  порушив правила Європарламенту.

"Він використав тварину, заховану в його поясній сумці, як звичайний предмет, лише для того, щоб зробити сьогодні заяву про мир. Що ви збираєтеся зробити, щоб повернути цю тварину, пане? Де добробут тварин у жесті цього оратора? Я вважаю це абсолютно неприйнятним", – говорила Руз.

При цьому, Радачовський відомий проросійськими  поглядами. В 2019 році він був учасником  "круглому столі", який організував Медведчук, ще  помічений у відео закритого порталу Voice of Europe, що  вважається  російським інструментом впливу на вибори в Євросоюзі.

В 2023 році він  був серед  депутатів Європейського парламенту, які не підтримували резолюцію щодо злочинів Росії та Білорусі.


Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, чи справді Словаччина змінює свою позицію щодо України

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини