Головна Новини Світ Європа У Європі новий рекорд – чому тепер не замерзне без російського газу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі новий рекорд – чому тепер не замерзне без російського газу

Європа накопичила рекордні запаси газу перед настанням зими

7 жовтня 2023, 13:17 comments4609
Поділіться публікацією:

Країни Європи зуміли накопичити рекордну кількість природного газу у сховищах, щоб пройти опалювальний сезон без будь-яких проблем та ризику дефіциту або повторення високих цін, як було у 2022 році. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Reuters".

У Європі новий рекорд – чому тепер не замерзне без російського газу

Газ. Фото: з відкритих джерел

За даними Gas Infrastructure Europe (GIE), 30 вересня запаси газу в ЄС та Великобританії становили 1096 терават-годин (ТВт-год).

На завершення основного літнього сезону поповнення запаси на 172 ТВт-год (19%) вище за середнє сезонне значення за попередні десятиліття.

Сховища були заповнені на 96%, що є другим найвищим показником після 2019 року порівняно з десятирічним сезонним середнім показником у 87%.

"Високий рівень стартових запасів у поєднанні з новими терміналами для імпорту ЗПГ та деякою кількістю додаткового газу, що зберігається в Україні, мають забезпечити комфортні запаси незалежно від погоди взимку 2023/24", — йдеться у повідомленні.

Додається, що ціни на газ залишаються високими порівняно з роками до вторгнення Росії до України у лютому 2022 року. У реальному вираженні ціни приблизно на 55% вищі за середні за 2010-2020 роки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — підготовка до опалювального сезону 2023-24 залишається одним із найважливіших завдань України з огляду на те, що, згідно з прогнозами і нашої розвідки, і британської, росіяни продовжуватимуть терористичні атаки на українську енергетичну інфраструктуру. Експерти продовжують аналізувати для видання "Коментарі", як наша країна готується до чергової зими, яка, схоже, знову буде дуже непростою.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини