Головна Новини Світ Європа У Європі попередили, що російські диверсанти вже близько: якій країні варто приготуватися
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі попередили, що російські диверсанти вже близько: якій країні варто приготуватися

Є ризик диверсій РФ на енергетичних об'єктах Норвегії

28 серпня 2024, 11:15
Поділіться публікацією:

Служби безпеки семи країн Європи повідомили про можливі диверсії з боку РФ на енергетичних об'єктах Норвегії, яка зараз є найбільшим постачальником газу в Європі. Як інформує портал "Коментарі", про це пише Reuters, посилаючись на чиновників у сфері енергетики. 

У Європі попередили, що російські диверсанти вже близько: якій країні варто приготуватися

Російські диверсанти

Зокрема представники служб національної безпеки Норвегії, Німеччини, Бельгії, Нідерландів, Фінляндії, Швеції та Ісландії взяли участь у закритій зустрічі, де обговорили роль Норвегії як головного постачальника енергоресурсів до Європи. 

"Ми бачимо історію, що розвивається, яка стосується не лише Німеччини чи норвезьких колег, але й усіх нас. Це загроза, яка походить від деяких партнерів, таких як Росія, включаючи не тільки шпигунські операції, але й ризик саботажу в деяких сферах", — зауважив віцепрезидент Федерального відомства із захисту конституції Німеччини Сінан Селен в інтерв'ю Reuters.

У виданні нагадали, що у квітні в Німеччині було заарештовано двох німецько-російських громадян, які готували диверсійні атаки, зокрема й на американські військові об'єкти. Тоді офіційні особи назвали це серйозною спробою підірвати військову підтримку України. 

"Коли ми сьогодні говоримо про саботаж, ми говоримо про Росію", — наголосила агентству Reuters голова норвезької контррозвідки PST Беате Гангаас.

Водночас норвезькі спецслужби раніше заявляли, що Росія "може вважати за доцільне" здійснити фізичні або цифрові акти саботажу проти об'єктів у Норвегії, головною мішенню яких є її нафтовий сектор.

Читайте також на порталі "Коментарі" — стало відомо, скільки платять за підпал автівок військових та інші диверсії.

Також видання "Коментарі" повідомляло – РФ посилює диверсії проти України: яку мету переслідує агресор.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини