У Європі розводять руками: чи справді Грузію більше не бачать у ЄС

Президент Литви заявив, що результати виборів у Грузії несумісні зі зближенням із ЄС

Президент Литви Гітанас Науседа заявив після грузинських парламентських виборів, що Грузія віддаляється від можливого членства у Євросоюзі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише Delfi.

Науседа засумнівався, чи справді партія влади "Грузинська мрія" здобула найбільшу підтримку грузинів під час суботнього голосування.

"Насамперед, питання в тому, чи перемогла ("Грузинська мрія")? Ось у чому проблема. Ми навіть не можемо сказати, виграли вони чи програли. По-друге – ну, в самій Грузії цьому радіє лише одна людина – Бідзіна Іванішвілі" . Або цьому можуть радіти лише ті сили, які перебувають за межами Грузії, тому що ці результати виборів абсолютно несумісні зі зближенням із Євросоюзом", – сказав журналістам Науседа.

Він зазначив, що якщо проаналізувати те, що робив грузинський уряд останні півтора роки, не доводиться говорити, що Тбілісі продовжуватиме зближуватися з Євросоюзом. Існує велика ймовірність, що рух країни буде в протилежному напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" - колишній президент Грузії та засновник партії "Єдиний національний рух" Міхеїл Саакашвілі, який перебуває під арештом з осені 2021 року, звернувся до проєвропейської опозиції після оголошення попередніх результатів парламентських виборів. Його звернення було опубліковано на сторінці Facebook у неділю, 27 жовтня.

Також видання "Коментарі" повідомляло – президент Грузії Саломе Зурабішвілі заявила, що не визнає результатів парламентських виборів, назвавши їх "тотально сфальсифікованими".

Зурабішвілі наголосила, що як представник незалежного інституту в країні, вона не може ухвалити результати голосування. "Я не визнаю ці вибори", - наголосила президент. Вона також зазначила, що грузинський народ став жертвою спеціальної операції з боку Росії, спрямованої на підпорядкування країни.