Головна Новини Світ Європа У Європі затримали росіянина: що йому інкримінують й до чого тут ФБР
commentss НОВИНИ Всі новини

У Європі затримали росіянина: що йому інкримінують й до чого тут ФБР

Чоловіка підозрюють у хакерських атаках

14 листопада 2021, 13:06
Поділіться публікацією:

У Європі затримали росіянина: що йому інкримінують й до чого тут ФБР

У США вимагають екстрадиції, фото з відкритих джерел

Молодого росіянина екстрадують до США після затримання в Нідерландах. Дениса Дубнікова затримали правоохоронці за запитом ФБР. Хлопцю інкримінують відмивання грошей, що отримані через хакерські програми. Наразі ж Міністерство юстиції США хоче, аби 29-річного росіянина екстрадували. Про це пише CNN.

Чоловік начебто заробив своєю незаконною діяльністю понад 400 тис. доларів криптовалюти. За словами його адвоката Аркадія Буха,  молодик їхав до Мексики у відпустку.

Дубніков відкидає звинувачення та буде оскаржувати екстрадицію. Минулого року хакерські програми Ryuk зламали мережі американських організацій охорони здоров’я.Через хакерське втручання було відкладено прийоми пацієнтів на хіміотерапію та мамографію.

Повідомляється, що справа Дубнікова — частина розслідувань правоохоронних органів США та Європи щодо східноєвропейських і російських хакерів, які вимагали у бізнесу мільйони доларів.

Раніше, Міністерство юстиції оголосило про арешт українця, якого звинувачують у використанні іншого типу програм проти американської фірми-розробника у липні.

Наразі ж за допомогою цим програм жертвами хакерів стали тисячі компаній по всьому світу, атаки продовжують  регулярно реєструвати.

За словами Чарльза Кармакала, керівника відділу кібербезпеки Mandiant, який досліджував атаки програм Ryuk, робити атаки на лікарні — це безсердечно. Організації охорони здоров’я були змушені платити великі суми, оскільки вони боялися потенційного впливу на людські життя, якщо вони не зможуть відновити свою медичну діяльність.

Як повідомляв портал "Коментарі", у США 22-річному українцю висунуть звинувачення у хакерській атаці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини