Головна Новини Світ Європа В Греції згоріло 2500-річне дерево: що від нього залишилося (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

В Греції згоріло 2500-річне дерево: що від нього залишилося (ФОТО)

Вогонь знищив унікальне оливкове дерево

10 серпня 2021, 17:28
Поділіться публікацією:

Вогонь не пошкодував  і спалив унікальну перлину острова Евбея, що в Греції – зелену  довгожительку, якій виповнилось більше 2500 років .  Древня Олива,яка пам’ятає ще грецьких мудреців, загинула від природних катаклізмів — великих лісових пожеж, від яких потерпає вся країна,- інформує  Protothema.

В Греції згоріло 2500-річне дерево: що від нього залишилося (ФОТО)

Оливкове дерево знищене лісовою пожежею в Греції / фото twitter.com/appanagiotou

"Німфа" — так ніжно називали греки унікальне дерево, росла в місті Ровія.  Вона спалахнула миттєво, врятувати  її не вдалось. Саме  про цю оливку писав в I столітті до н.е. у своїх трактатах  давньогрецький географ і філософ Страбон.

Цей  унікальний природний пам’ятник  острова не лише свідчив грекам про їх славну минувшину. Оливкове дерево щороку приносило щедрий врожай своїх корисних плодів. Якби не пожежа, плодоносило б ще. Мандрівників вражало і те, що вздовж  стовбура довгожительки могло б вільно розміститись  десять осіб. 

В Греції згоріло 2500-річне дерево: що від нього залишилося (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, що видання "Коментарі" інформувало своїх читачів про те, що лісові пожежі у Греції стали неконтрольованими

У Греції лісові пожежі на північ від столиці продовжують спустошувати територію країни. Влада закликає людей евакуюватися з небезпечних районів. Про це пише видання  СР 24. На початку тижня температура у країні сягала 45 градусів за Цельсієм. У четвер, 5 серпня, було евакуйовано тисячі людей з міст Іппратіос Політея і Дросопігі та ближніх сіл. У п'ятницю евакуюють ще жителів двох грецьких міст Вотонас і Марафон. Станом на 6 серпня вогонь винищив до 5 тисяч гектарів території та зруйнував десятки будинків. До лікарень госпіталізовано декілька десятків осіб з опіками та отруєнням димом.  



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини