Головна Новини Світ Європа У Греції жорстко розігнали акцію протесту: що сталося (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

У Греції жорстко розігнали акцію протесту: що сталося (ВІДЕО)

Мітинг не пройшов спокійно

10 лютого 2021, 19:30
Поділіться публікацією:
















У Греції акція протесту через новий закон у сфері освіті перейшла в зіткнення. Про це повідомляє видання Newsit.

У Греції жорстко розігнали акцію протесту: що сталося (ВІДЕО)

Будівля парламенту в Афінах. Фото: ljplus.ru

Так, в Афінах 10 лютого вийшли на протест проти законопроєкту про освіту, за який сьогодні голосував парламент. Коли учасники мітингу підійшли до будівлі парламенту, то ситуація загострилася. Повідомляється, що поліція застосувала сльозогінний газ, після чого почалися зіткнення між поліцейськими і протестувальниками.


Далі учасники мітингу повернулися до метро "Університет", плануючи розійтися. Однак стався ще один конфлікт: невідомі атакували поліцейських із коктейлями Молотова. Правоохоронці почали заарештовувати людей, акція припинилася.

Повідомляється, що в загальноосвітньому мітингу брали участь вчителі, студентські та батьківські об'єднання, студенти та співробітники університетів. Їх не влаштовує законопроєкт, який змінює систему доступу до вищої освіти. Наприклад, закон передбачає створення при університетах спеціальних охоронних структур, а також відрахування тих, хто вже декількох років не може скласти іспити й отримати диплом. Проєкт закону розглядається в грецькому парламенті вже кілька днів.


Варто відзначити, що в період карантинних обмежень в Греції не дозволяється влаштовувати масові заходи. Поліція присікає подібні акції з натовпом людей.

Нагадаємо, на початку лютого в Греції посилили карантинні обмеження в зв'язку з епідемією коронавірусу. Так, вирішили призупинити сфери послуг, громадського харчування, всі види діяльності та послуг, які були дозволені до свят.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини