Головна Новини Світ Європа У Латвії заборонили 16 російських каналів: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Латвії заборонили 16 російських каналів: причина

Заборона стосуватиметься здебільшого розважальних та спортивних каналів РФ

9 лютого 2021, 14:22
Поділіться публікацією:

На території Латвії припинять трансляцію 16 телеканалів із Російської Федерації. Про таке рішення Латвійської національної ради з електронних ЗМІ (NEPLP) повідомив на особистій сторінці у Twitter очільник організації Іварс Аболіньш.

У Латвії заборонили 16 російських каналів: причина

В Латвії вимкнуть трансляцію 16 російських телеканалів. Фото: 24 канал

Заборона почне діяти із 00:00 10 лютого. Блокування стосується каналів розважального та спортивного змісту.

За інформацією Аболіньша, у Латвії не знайшлося представника від жодного із 16 заблокованих телеканалів. Мало того, про них неможливо знайти будь-яку офіційну інформацію. Згідно із принципами місцевої Нацради, наявність програм у прямому ефірі від подібних медіа — незаконна.

Під санкції латвійської влади потрапили "НТВ МИР Baltic", "НТВ Право", "НТВ Сериал", "НТВ Стиль", "Karusel International", "HD Life", "Кинокомедия", "Родное кино", "Наше новое кино", "Индийское кино", "Кухня ТВ", "КВН ТВ", "Бокс ТВ", а также "REN TV Baltic".

Рішення латвійської влади уже підтримав народний депутат України від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко.

"Браво, Латвія! Уявляю істерику в ефірі скабеєвих, попових, соловйових, кисельових та інших членів "отрядов Путина", — зазначив політик у власному Telegram-каналі.

Між іншим, як уже повідомляли "Коментарі", із початку лютого латвійці також не мають доступу до перегляду програм ще одного російського телеканалу — "Росія РТР". Це сталося через "розпалювання ненависті", адже у прямому ефірі одного із ток-шоу ведуча дозволила собі назвати Україну "терористичною державою", а також запропонувала російським військам "втихомирити" її громадян. Представники NEPLP прокоментували таку заборону захистом власного інформаційного простору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини