Головна Новини Світ Європа У Литві за рекордний час зібрали гроші для України. На що підуть кошти
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві за рекордний час зібрали гроші для України. На що підуть кошти

Литовські громадяни змогли назбирати на радари для ППО два мільйони євро.

3 лютого 2023, 15:57
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Литві пройшов великий збір коштів для допомоги Україні. За одну годину вдалось зібрати понад один мільйон євро. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter литовського журналіста та телеведучого Андрюса Тапінаса.

У Литві за рекордний час зібрали гроші для України. На що підуть кошти

Литовці назбирали для України 5 млн євро. Фото з відкритих джерел

У Литві проходить великий збір коштів для України в рамках компанії "Radarom". Головна мета зібрати 5 млн євро на радари ППО для України. За перші дні лютого литовські громадяни встигли зібрати 3 млн євро.

Далі литовська ІТ-компанія Tesonet зробила невелику акцію, обіцявши подвоїти всі кошти які надійдуть на рахунки за одну годину, з восьмої до дев’ятої ранку 3 лютого. Як наслідок литовцці змогли назбирати понад один мільйон євро, а ІТ-компанія подвоїть цю суму до двох мільйонів. Таким чином акція збору радарів для України змогла назбирати необхідних 5 млн євро.

"Абсолютний рекорд. Литовці всього світу за годину збирають 1 006 000 євро на радари для України. Литовська IT-компанія Tesonet подвоює її за 2 012 000 євро. Через 1 годину. Наша нація з Україною до кінця. До перемоги!", — повідомляє Андрюс Тапінас.

Андрюс Тапінас не вперше проводить збір коштів для України, раніше литовець збирав гроші на безпілотники для української армії морських дронів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Німеччина прийняла рішення по танках Leopard 1 для України. Уряд Бундестагу дозволив їх відправляти в Україну.

Також "Коментарі" писали про міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні, який повідомив, коли сучасна система протиповітряної оборони SAMP/T прибуде в Україну. Саме ця система ППО єдина, яка здатна збивати російські балістичні ракети.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

7474

3 лютого 2023, 17:10

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини