Головна Новини Світ Європа У Литві за вакцинацію даватимуть грошову винагороду: кому та скільки
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві за вакцинацію даватимуть грошову винагороду: кому та скільки

У Європі заохочують громадян вакцинуватися

5 жовтня 2021, 10:10
Поділіться публікацією:

В Європі також всіляко заохочують громадян вакцинуватися. Серед плюшок — кошти, безкоштовні вечері та сеанси в кінотеатр. Про це повідомляє сайт "Європейська правда".

У Литві за вакцинацію даватимуть грошову винагороду: кому та скільки

В Європі заохочують тих, хто вакцинується, фото з відкритих джерел

Відомо, що в сусідній Литві громадянам похилого віку будуть доплачувати до пенсії, якщо вони зроблять щеплення. За вакцинацію кожен отримає по 100 євро одноразово. В уряді вже підготували проект документу. Розробники проекту — Міністерство соціального захисту і праці.

Доплати отримають люди, яким більше 75 років й які встигнуть зробити щеплення до грудня. Грошові винагороди виплатять й тим людям похилого віку, хто зроблять третій раз вакцинацію до 1 квітня.

Всього в країні вже провакцинували 60% жителів Литви. А от у Швейцарії тим, хто приведе на вакцинацію інших обіцяють безкоштовні розваги та їжу. Таким громадянам дадуть безкоштовний білет в кіно або запропонують вечерю в одному з ресторанів країні на безоплатній основі.

Громадянам виплачуватимуть по 50 франків на кіно та відпочинок в ресторанах, які беруть участь в державній програмі заохочення. В країні не отримали другу дозу 42% населення.

Портал "Коментарі" повідомляв про нові плюшки для вакцинованих від МОЗ. Вакциновані українці, що отримають одну або дві дози, зможуть проїхати в таксі Uklon зі знижкою. У компанії пропонують перші три поїздки тим, хто отримав сертифікат про вакцинацію від COVID-19, за пів ціни.

Також ми писали, що лікар розповіла, кому не можна втрачати і дня — потрібно вакцинуватися. Тут не грає роль мутація коронавірусу, тому що будь-які штами вірусу, які б вони не були, не матимуть такої стійкості, як раніше. Протистояння організму з ними буде набагато вищим, ніж це було в 2020 році і в кінці 2019 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини