Головна Новини Світ Європа У Литві знущалися з українського прапора: що загрожує цим особам
commentss НОВИНИ Всі новини

У Литві знущалися з українського прапора: що загрожує цим особам

Четверо осіб осквернили прапор України у Литві.

16 жовтня 2023, 14:28
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Вільнюсі четверо осіб познущались з українського прапора. Виявилось, що троє з них в цей момент перебувало у стані алкогольного сп’яніння. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на литовське видання LRT.

У Литві знущалися з українського прапора: що загрожує цим особам

У Литві четверо осіб осквернили прапор України. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними видання, яке отримано було від місцевих правоохоронців четверо осіб 15 жовтня несли в руках український прапор. Згодом вони поклали українську символіку до сміттєвого бака з дерев’яним держаком догори та плюнули на прапор.

Поліція затримала та взяла під варту одну жінку та трьох чоловіків, які познущались з прапора України. Правоохоронці не повідомили громадянами якої країни виявились затримані особи.

За фактом осквернення державного символу України правоохоронці почали досудове слідство. У Литві воно карається штрафом, арештом або позбавленням волі до двох років.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що лідер Литви Гітанас Науседа навів аргументи, чому у Кремлі готуються до масштабних воєнних дій у майбутньому. За словами литовського президента Росія виходить з договору про скорочення стратегічного озброєння і таким чином вказує на свою готовність продовжувати війну. Науседа закликає Європейський Союз посилити тиск на Росію.

Також "Коментарі" писали,  що над двома звільненими українськими селами на Харківщині замайоріли синьо-жовті прапори. Українські сили деокупували села ще у 2022 році, однак майже через рік змогли зачистити територію від мін та інших небезпек, щоб зробити її придатною для місцевих мешканців, які невдовзі повернуться до своїх домівок.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.lrt.lt/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини